Здравей, Анонимен. Моля Вход
Реклама
  Новини:
  НачалоПомощТърсенеВход Списание Flash игри КОНКУРС  
 
Страници: 1
Изпрати тема Печат
Рисуване на гъба - Мухоморка (Прочетено 4321 пъти)
Ledenata
модератор
*


Уникат

Отговори: 1231

Пол: female
Рисуване на гъба - Мухоморка
15.05.2008 в 13:03:28
 

     За повече стимул може да прочетете темата с наградата, която ще даваме на потребителя, който се е упражнявал най-много в определения от екипа срок - ТУК

***
В този урок ще ви се покаже как можете да си нарисувате Гъба-мухоморка.

1 . Предварително си намирате подходяща снимка на гъба-мухоморка. След това си отваряте нов документ с подходящи размери. (File > New или Ctrl+N)2. С помощта на четка рисуваме шапката и крачето на гъбата. Те трябва да са на различни слоеве. Можете и с инструмента Pen Tool да ги нарисувате и да ги залеете с цвят. Използвайте #c93a0b и #cdccc3 съответно за шапката и крачето на вашата гъба.
Ето как трябва да изглежда вашата гъба до сега :3. Сега, за да придадете обем на шапката и крачето взимате инструмента Burn Tool, установявате си интензивност на инструмента около 10% и започвате да обработвате светлосенкие. За да придадете плътност на крачето можете да използате четката Plastic Wrap от набора Faux Finish Brushes с прозрачност около 10%. За да добавите и светлина използвайте Dodge tool. За да постигнете по-добър ефект се съобразявайте със снимката на вашата гъба.

4. Идва ред и на петната по шапката - на нов слой с помощта на инструмента Lasso  създаваме петната. Когато сте ги направили всичките, запълнете ги Shift + F5 с цвят #ddc984.5. На следващия етап добавете още един слой и започнете да добавяте тъмни петна и светлосенки. За това е хубаво да използвате кръгла четка с прозрачност около 7%. Не забравяйте от къде идва светлината върху гъбата. След това по същия начин направете и с крачето й.6. Създайте още един слой - той трябва да ви се намира под слоя с петната. Направете им селекция и я залейте с черен цвят, след това направете слоя Fill 20% и с помощта на Gaussian Blur ги размивате. Взимате инструмента Move и леко ги измествате, за да направите сянката от петната и им предадете обем.7. Идва ред на тревата. Взимате инструмента Pen Toоl и създавате бъдещата трева. След това я заливате със зелен цвят. Тук можете да импровизирате според вашия вкус, като не забравяте за светлосенките или да ползвате готов урок от форума за рисуване на трева.

8. На нов слой най-отдолу ще нарисувате земята. Използвайте четка Pastel on Charcoal Paper от групата Dry Media Brushes. Четките са стандартни, но не забравяйте, докато рисувате да променяте прозрачността им.9. Добавяне на листа на нов слой. С помощта на инструмента Pen Tool рисувате контура на листото и го заливате с кафяв цвят. С помощта на обикновена четка и не много голям диаметър с прозрачност до 3% рисувате жилките на листото. Използвайте по-светли и по-тъмни цветове, докато го оформите. За създаване на второто листо можете да го копирате и трансформирате, след това да му промените цвета с помощта на Color Balance.Приятна работа !!

Източник: demiart.ru
Превод: tcvetelinka
Нагоре
 
 
Преглед на профил WWW ledenata-new   IP адреса е записан
tcvetelinka
Приятел
*


Аз съм си Аз!

Отговори: 450
София
Пол: female
Re: Рисуване на гъба - Мухоморка
Отговор #1 - 15.05.2008 в 13:07:40
 


Ето и моя опит  Усмихнат
Нагоре
 
 

Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите. Питагор

Преглед на профил   IP адреса е записан
marta
Победител
*
Отговори: 312

Пол: female
Re: Рисуване на гъба - Мухоморка
Отговор #2 - 24.09.2008 в 01:21:39
 
и моя опит:стана по скоро “приказна“, отколкото реалистична, ама...
Хубав урок! Усмихнат
Нагоре
 
 
Преглед на профил WWW   IP адреса е записан
tcvetelinka
Приятел
*


Аз съм си Аз!

Отговори: 450
София
Пол: female
Re: Рисуване на гъба - Мухоморка
Отговор #3 - 24.09.2008 в 08:18:32
 
Бива си я гъбката Марта, като от приказките е. Може и едно мишле да наднича зад нея.
Нагоре
 
 

Ако можеш да си орел не се напъвай да си пръв сред гаргите. Питагор

Преглед на профил   IP адреса е записан
maiski
потребител
*


Обичам да работя!

Отговори: 22
sofia
Пол: female
Re: Рисуване на гъба - Мухоморка
Отговор #4 - 13.01.2009 в 16:54:10
 
Намигащ

Нагоре
 
 
Преглед на профил WWW   IP адреса е записан
Страници: 1
Изпрати тема Печат