Автор Тема: Mosaic Creator - програма за мозайки  (Прочетена 3051 пъти)

marta

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 312
    • Профил
Mosaic Creator - програма за мозайки
« -: Октомври 26, 2008, 06:54:24 pm »


Mosaic Creator е програма, която може да направи автоматично снимката ви на колаж от малки снимчици  като тази:В самата програма могат да се генерират различни колекции от малки снимчици (Cell image), от които можете да направите много бързо и лесно мозайка от желаната снимка.На официалния сайт на програмата можете да намерите колекции от снимчици на разнообразна тематика и да ги използвате за творбите си: ТУК
Разбира се можете да си направите и сами колекции от вашите собствени снимки, които да използвате като материал за мозайки.
С Mosaic Creator бързо и лесно можете да направите също и тъмбчета на снимките си за вашите уеб галерии:Ако искате да правите истински мозайки от камък, стъкло или керамика това е вашата програма. Тя дава възможност да се контролира големината на парченцата, начина им на подреждане, и ви предлага текстури от които да изберете материала за мозайката. Програма разполага и с калкулатор, който може да ви помогне по лесно да си изчислите проекта.Програмката работи и с видео. С нейна помощ можете да направите много интересни видео мозайки от вашите клипчета. С помощта на Mosaic Creator можете да направите и истински ASCII Art (картинки направени от текст и конвертирани в HTML)С програмата се работи много лесно. В горната част на екрана имате бутони за настройки на различните опции на програмата:

От първия бутон зареждате снимката, която искате да стане на мозайка.Следващата стъпка е да си заредите малките снимчици в програмата. Може да ги вкарате поотделно или да зададете директория, която програмата ще запомни.От останалите бутони можете да направите настройки за размера на тъмбчетата:за тяхната форма:за наситеността им:Можете също така да регулирате оцветяването им, да им зададете маска, рамка и още много други неща.
Самото рендероване на музайката става с натискането на един единствен бутон и програмата се оправя сама с останалото:

Имате възможност и за бързо рендероване от съседния бутон, както и за рендероване на видео и HTML (ASCII арт) от следващите по ред бутони.

Повече подробности за възможностите на програмата ще намерите на страниците на официалния и сайт.
Пак от там можете да си изтеглите самата програма, както и ресурси за нея (колекции от малки снимчици)

Официален сайт: http://www.aolej.com/mosaic/index.html
Линк за теглене: http://www.aolej.com/mosaic/download.ht

за вас направи: marta
« Последна редакция: Юни 14, 2009, 09:38:46 pm от Ledenata »