Автор Тема: Плъгин за фотошоп за ICO формат + програмка за инсталиране на икони  (Прочетена 1559 пъти)

marta

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 312
    • Профил
С помощта на този плъгин можете да записвате иконките, които рисувате във фотошоп в нужния за тях формат - ICO.
Във форума има урок как се създава пикселна иконка ТУК

Формата може да изтеглите от ТУК

След като сте го изтеглили, го поставете в следната директория на папката, където е инсталиран вашият фотошоп. Предполага се, че ако вашият хард диск е на няколко дяла по подразбиране сте инсталирали фотошопа на С, но и да е на друг дял нещата са аналогични:
C:\\Program Files\\Adobe\\Adobe Photoshop CS2\\Plug-Ins\\File Formats
Копирайте и пуснете плъгин формата, който изтеглите в тази директория. Върнете се във фотошопа и проверете дали сте записали иконите, които направихме, след което затворете фотошопа, стартирайте го отново и отворете файловете на иконите, които сте нарисували. Формата е вече инсталиран. Премахнете белият беграунд на файловете, за да запишете иконите на прозрачен фон. След това запишете иконите във форматите, които фотошоп ви предлага - трябва да съществува и новият.Запишете иконите в папка по ваш избор. Нека ги инсталираме сега. Предлагам ви следната безплатна програмка за управление и инсталиране на икони във вашия компютър. Тя е в rar архив, който разархивирайте в предварително подготвена папка.

ИЗТЕГЛИ[url]

Тя се стартира директно без инсталация. След като стартирате, посочете от падащото меню Desktop IconsСега вие виждате иконите, които обикновено са приложени на десктопа.
Посочвате иконата за “Моя компютър” и с десен бутон извеждате падащото меню и посочвате Change IconsОт преглед отваряте прозореца, от който да откриете директорията, в която сте записали иконите.
След като я отворите, посочете иконата с къщичката и дайте Apply
Иконата е вече приложена.

Материалът е предоставен от kreksofin
« Последна редакция: Ноември 11, 2008, 05:54:35 am от marta »