Автор Тема: link_txt  (Прочетена 924 пъти)

sisaria

  • модератор
  • Newbie
  • *
  • Публикации: 284
    • Профил
link_txt
« -: Август 12, 2012, 06:45:35 pm »
Здравейте приятели,
Ето един много удобен урок за дизайнери, които работят книга, вестник, списание, каталог и т.н.. Проект който изисква повече странички, а е нещо периодично. Предполагам много от вас са се дразнели от факта, че всеки път се налага да влизат в мастер страницата, за да променят датата на публикацията (това разбира се е измислено в indd и върши чудесна работа), но когато става въпрос за публикация, която се работи всеки ден, при това в различни файлове (примерно няколко дизайнера работят по публикацията и тя е разбита по файлове, единични или повече), а се налага датата да се сменя ежедневно (както например се случва в направата на вестник) тогава тази опция не е възможно най-удобната.
Затова ще ви предложа лесно и удобно решение на този проблем. Ще направил т.нар.  линкнат текст в индизайн.
Нека си представим, че цялата ни публикация е разбита на отделни страници, и трябва да се смени датата на всички страници. Всичко е изключително елементарно.
Следвайте стъпките:
Влизаме в настройките:

След това слагаме чавка тук:

Създадете си два елементарни текстови файла, с написана с нужния шрифт дата или каквото бихте желали да се сменя динамично (друга информация). Създайте два, заради лява и дясна страница и подравняването там. Аз съм създала Left за лявата страница и Right за дясната.

Моето съдържание в текстовите документи е следното:

Като в документ Right е просто дясно равнено.
След това вкарайте документите с place на страницата си:

Двата текстови документа вече са вкарани и присъстват в панела links:

Сега поставете текстчетата на местата където желаете да бъдат, като разширите леко текстовите контейнери, за да може при ъпдейт с по-дълъг месец да не се губи текст:

Готови сме!
Бихте могли в този вариант да копирате и пейстнете текстчетата от вече създадените от вас две странички по всички останали.
Сега при промяна единствено на едно място (текстовите файлове) ще се ъпдейтва при вас, от линк панела. Нека да видим как:

 :)